Vanaf de 4e klas lagere school zit ik in bandjes. Het mocht allemaal geen naam hebben, maar ik noem er toch een paar:
Les Kekkie Singers, The Rubys, The Monkeys, The Dinos. 

Op de Havo werd het al wat serieuzer met Accent, Attica en X-Out, maar eind jaren 70 ging het zowaar ergens op lijken. The Bare Buttocks was een serieus te nemen band, met name door de muziek die in die tijd ongebruikelijk was voor onze regio. Zoals bij veel bands was de uiterste houdbaarheidsdatum echter snel bereikt en ontstond in 1982 JAMBACK AFFAIR. (1982-1990)

Veel bands in de wonderschone Achterhoek maakten destijds Blues of (Symfonische) rock, maar ik schreef relaxrock en emopop, die onder invloed van onze drummer, zelf regelmatig onder invloed, een jazzy of latin tintje kreeg. Kortom, wij vielen op, waren dansbaar en daardoor veelgevraagd dus deden we mee aan een regionale verzamelelpee. Een platencontract met SPV in Hannover was daar weer het gevolg en onze muziek verscheen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk op het Rebel Record label en in Nederland onder Plate Service.


Meeting Release: 1985 Nederland
Neel Budding - Zang 
Bas Tempels - Gitaar / Toetsen 
Richard Staring - Bas 
Erwin Eijkelkamp - Sax 
Vincent Gal 
 - Slagwerk

Tekst en Muziek: Bas Tempels
Opname & Mixage: Casper Falke, 
Mastering voor CD: Menno LoopikIn For An Affair 1986 Nederland 
1987 in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Later op CD in: Polen, Rusland, Brazilië. Helaas bestond de band toen al niet meer.
Neel Budding - Zang, Percussie
Bas Tempels - Gitaar, Zang, Keys
Richard Staring - Bas
Ton Menke - Keys, Trompet
Vincent Gal
  - Slagwerk

Gasten: Michiel van Dijk - Sax
Richard Geven - Trombone
Hennie Hegman - Sax
Tekst en Muziek: Bas Tempels
Opname & Mixage: Casper Falke. 
Mastering voor CD: Menno LoopikIn alle euforie bleek ook Jamback Affair vatbaar voor affaires en barstjes. Moesten we nu door op volledige beroepsbasis?
Niet iedereen kon of wilde dat. Andere bands trokken aan onze muzikanten, prive-sferen gingen meespelen en ondertussen kwam SPV met de mededeling dat er een vervolgalbum moest komen.
Materiaal genoeg maar door de vele optredens dus tijdsgebrek en interne perikelen begon de band af te brokkelen.Toch bleven we op 3 fronten bezig:Op de podia, in de studio en in de repetitieruimte met audities. Het 2e album is onafgemaakt gebleven. Sommige nummers waren klaar, andere nummers zaten nog in de ontwerpfase. Niets meer dus dan een demo-album:


In Foreign Affairs
Geplande release 1988 Nederland, Duitsland, Zwitserland,  Oostenrijk. 
Neel Budding - Zang (Live was Neel op eigen verzoek vervangen door Masha Bijlsma, Sabine Elfers en Charlotte de Jong)
Bas Tempels - Gitaar, Keys, Zang
Richard Staring - Bas
Ton Menke - Keys, Trompet
Vincent Gal 
 - Slagwerk
Ron Koolenbrander - Trompet
Jack Kwakman - SaxFrank van de Kemp - Trombone

Tekst en Muziek: Bas Tempels
Opname & Mixage: Casper Falke
Mastering voor CD: Menno LoopikOp 17 maart 1990 gaf Jamback Affair zijn laatste concert. Jaren later werd de band nog steeds gecovered in de Achterhoek en in 2004 was er zowaar een reunie op initiatief van het Popinstituut.  Een opleving door de her-release op CD heeft de verkoop wel bevorderd, maar de band nooit meer aan de praat gekregen. Iedereen ging zijns weegs en sommigen zijn nu nog steeds succesvol in de muziek actief.

 

Foto's van Reunie: