BASISACTIVITEITEN
 

Sebastiaan J. Bitterzoet Trilogie Deel 2:
"In Lucht Geworteld!"

1e druk
324 pagina's
€ 14,95 (inclusief verzendkosten)BESTEL


De eerste 400 woorden uit het boek:
Het virus had gewoon even flink rond moeten rauzen. Een gezonde dosis oversterfte kan in deze tijden namelijk totaal geen kwaad. Sterker nog: minimaal de helft van al het gepeupel moet gewoon zo snel mogelijk dit aardbolletje verlaten. En alles in het belang van hun eigen kinderen natuurlijk, want ik heb ze niet. Ik ga die klus echter wel volledig voor hen klaren. En als mijn voorbeeld goed doet volgen en het R-getal minimaal 3 is, redden wij de toekomst van die vleesgeworden hebbedingen "waar je zoveel van terugkrijgt", hoewel die koters ook al karaktertrekken vertonen waardoor je je afvraagt of een nekschot niet veel meer op zijn plaats is.

Iedereen is al een geruime poos knettergek en de besmettelijkheid daarvan is niet meer te volgen. Het maakt eigenlijk ook niet meer uit door welke variant ze uiteindelijk zijn gegrepen, want laat ik nu, na lang vechten tegen mijn eigen weerstand, wat met de huidige kennis pas echt zinloos geweld is gebleken, ook in de prijzen te zijn gevallen! Omdat zo’n verrijking doorgaans verregaande mogelijkheden biedt, staat me nu dus niets meer in de weg. Het gaat vandaag gebeuren. Ik ga iemand om zeep helpen. Joepie!
Elke kloothommel in mijn naaste omgeving moet per direct geëlimineerd worden en nee; wat mij betreft hoeft dat woord niet genderneutraal te zijn. Dat soort gezeik ruim ik er meteen bij op. Ik heb thuis namelijk al mijn hele leven lang een genderneutraal en niet discriminerend toilet.
En daar is, in figuurlijke zin, ruimschoots plaats voor alle soorten mensen en elke afscheiding daarvan. Wit, getint, bruin, zwart, geel, rood, blauw of groen; in deze tolerante omgeving is de aanwezigheid van een pot zelfs een porseleinharde voorwaarde! Deze poeppraterij wordt momenteel echter door elke minderheid op ieder detail in het leven doorgevoerd. En van minderheden en details zijn er gewoon veel te veel. Door dus als aquasi slachtoffer het hardst te schreeuwen, proberen ze elke andere minderheid het zwijgen op te leggen, de macht te kapen en hun waarheid als enige echte, zwart op wit, onze geschiedenisboeken in te krijgen, om deze er honderd jaar later weer met veel drama en claimgedrag door hun nazaten weer uit te laten halen. Hiervoor moet al deze bagger met geweld bij de meerderheid door de zwanenhals worden gedouwd, totdat die hun excuus aanbiedt et voilà; er kan gecasht worden! Maar laten we wel wezen; een uitkering schiet, als je overdag niets beters te doen hebt, ook echt te kort. 

E-mailen