BASISACTIVITEITEN
 

Vanaf de 4e klas lagere school zit ik in bandjes. Het mocht allemaal geen naam hebben, maar ik noem er toch een paar:The Les Kekkie Singers, The Rubys, The Monkeys, The Dinos. 

Op de Havo werd het al wat serieuzer met Accent, Attica en X-Out, maar eind jaren 70 ging het zowaar ergens op lijken. The Bare Buttocks was een serieus te nemen band, met name door de muziek die in die tijd ongebruikelijk was voor onze regio. Zoals bij veel bands was de uiterste houdbaarheidsdatum echter snel bereikt en ontstond in 1982 JAMBACK AFFAIR. (1982-1990)

Veel bands in de wonderschone Achterhoek maakten destijds Blues of (Symfonische) rock, maar ik schreef relaxrock en emopop, die onder invloed van onze drummer, zelf regelmatig onder invloed, een jazzy of latin tintje kreeg. Kortom, wij vielen op, waren dansbaar en daardoor veelgevraagd dus deden we mee aan de regionale verzamelelpee "Meeting"  met drie andere bands.
Release: 1985 Nederland. Neel Budding - Zang,  
Bas Tempels - Gitaar / Toetsen, Richard Staring - Bas Erwin Eijkelkamp - Sax, Vincent Gal  - Slagwerk.

Tekst en Muziek: Bas Tempels, Opname & Mixage: Casper Falke, Mastering: Menno Loopik.

Een platencontract met SPV in Hannover was daar weer het gevolg en onze muziek verscheen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk op het Rebel Record label en in Nederland onder Plate Service.
In alle euforie bleek Jamback Affair echter ook vatbaar voor affaires en barstjes. Moesten we nu door op volledige beroepsbasis? Niet iedereen kon of wilde dat. Andere bands trokken aan onze bandleden, prive-sferen gingen meespelen en tussen neus en lippen door kwam SPV met de mededeling dat er een vervolgalbum moest komen. Materiaal genoeg maar door de vele optredens dus tijdsgebrek en interne perikelen begon de band af te brokkelen. Neel werd op eigen verzoek vervangen door Masha Bijlsma, Sabine Elfers en Charlotte de Jong. Zo bleven we op 3 fronten bezig: Op de podia, in de studio en in de repetitieruimte. Het 2e album is onafgemaakt gebleven. Sommige nummers waren klaar, andere nummers zaten nog in de ontwerpfase. Niets meer dus helaas dan een demo-album.
In For An Affair : In 1986 in Nederland. In 1987 in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Later op CD in Polen, Rusland en Brazilië.
Neel Budding - Zang & Percussie, Bas Tempels - Gitaren, Keysboards & Zang, Richard Staring - Bas,
Ton Menke - Keyboards & Trompet, Vincent Gal † - Slagwerk
Gastmuzikanten: Michiel van Dijk - Sax, Richard Geven - Trombone, Hennie Hegman - Sax
Tekst & Muziek: Bas Tempels, Opname & Mixage: Casper Falke,  CD Mastering: Menno Loopik

1Small Town Gossip    2. Stars     3. Summerdays    4. Where Nobody Has To Run       
5. Big Ben    6. The Legend Of Hypo Hubert    7. Under Suspicion    8. I Like To Know  9. Time Decision    10. Innocent Angel    11. Leaving Praha    12. Sticky Flies
In Foreign Affairs : Geplande release 1988 Europa 
Neel Budding - Zang & Percussie, Bas Tempels - Gitaren, Keyboards & Zang, Richard Staring - Bas
Ton Menke - Keyboards & Trompet, Vincent Gal † - Slagwerk, Ron Koolenbrander - Trompet
Jack Kwakman - Sax, Frank van de Kemp - Trombone
Tekst & Muziek: Bas Tempels, Opname & Mixage: Casper Falke, CD-Mastering: Menno Loopik.

1. You Don't Know Nothing    2. Summer In The City    3. Fallacy's Freedom 
4. Feels Like Heaven    5. Lovers Always Fight    6. I Wonder If    7. Happy Colours    8. Lonely Is The Night    9. The Egg    10. Together


Op 17 maart 1990 gaf Jamback Affair zijn laatste concert. Jaren later werd de band nog steeds gecovered in de Achterhoek en in 2004 was er zowaar een reünie op initiatief van het Popinstituut.  Een opleving door de her-release op CD heeft de verkoop wel bevorderd, maar de band nooit meer aan de praat gekregen. Iedereen ging zijns weegs en sommigen zijn nu nog steeds succesvol in de muziek actief. Foto's van de reünie:

 

E-mailen